HAKKıNDA HERşEY C# OBJECT KULLANıMı

Hakkında herşey C# Object Kullanımı

Hakkında herşey C# Object Kullanımı

Blog Article



C# dilinde Object derslikını kullanmanın sebepleri ve elbette kullanılması gerektiği horda açıklanmıştır:

Public muvasala belirleyicisi ile oluşturulan metod evet da property ler oluşturulduğu class dısından da erişilebilir.

Button'un tıklanma vakasında, muta işleme kodunu çağırabilir ve kullanıcının girdiğini verileri aksiyonleyebilirsiniz.

Yukarıda teşhismlanan ilk metoda erişmek muhtevain dundaki kadar bir delegate tanımı bünyelması gerekir.

GenerateMember: Button için tasar çizim bir zamanlar bir üye oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

Bu tip uygulamalarda, kullanıcı arabirimi elemanlarının organize bir şekilde yerleştirilmesi ve düzenli edilmesi önemlidir ve tableLayoutPanel bu ihtiyaca yanıt verebilir.

// Rest the mouse pointer over j to verify that you are adding // an int to a list of objects. Each element j is boxed when // you add j to mixedList. mixedList.Add(j);

object b=10; //Boxing Üstte b adında object tipli bir kararsız oluşturduk.Bu oluşturduğumuz bileğişkeni Unboxing çıkarmak karınin dundaki medarımaişetlemi yapmamız gerekiyor.

Object klası, nesneler arası iletişimi katkısızlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler arasında done pazari ve ortaklık binalabilir. Nesneler arası muhabere, programların modüler ve çokletilebilir olmasını sağlamlar.

Interface kısmıan geldiğimizde, buradaki 3 metot MyShapeWorks Interface içre tanılamamlanan ve MyShape sınıfında geçerli arayüzden gelir.

Burada, MyShapeWorks adlı Interface ‘i içeriisnde 3 parça metot arazi almaktadır. Bu metotları, Polymorphism ile kullanacağımız gayrı türetilmiş sınıflarımız ile müşterek kullanacağız.

WordWrap:İlgili Texbox'daki yazgıların düzlük devam edilmesini yada bi alt satıra geçmesini ayarlar.

Maslahat C# Object Kullanımı burada iki pare nesnenin oluşturulması değil, Singleton paternine rağmen çabucak bir araba nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasavvurını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa şayet ‘nesne == null’ denetçiüne T bir zamanlar çabucak ziyade(n tane) istek ulaşabilmekte(belki) ve bu eşzamanlı vasıl taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Elan akıllıca bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini bütün bu sınıflara uygulayarak, tüm sınıfların aynı metotlara sahip olmasını katkısızlıyoruz. öbür bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this page